Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 20 winkels

Levering van scooters in België

La Souris levert ook in België. Vanwege de regelgeving zitten er verschillen tussen leveringen in België en Nederland. Hier worden de belangrijkste punten uitgelegd.

Wat krijg ik van La Souris?

Wij leveren een scooter in België met een factuur én een origineel document om de inschrijving te kunnen doen in België. Wij leveren géén Nederlands kenteken, die je dus ook niet hoeft te betalen.

Hoe zit het met de BTW?

Je betaalt bij ons tijdens het bestellen de Nederlandse 21% BTW. Na levering van je scooter verzorg je zelf de inschrijving in België. Je betaalt bij de douane in België de Belgische BTW.

Daarna kun je bij ons de Nederlandse BTW van 21% terugkrijgen, dit kun je doen door aan ons te laten zien dat je in België de BTW hebt voldaan. Uiteindelijk betaal je dus maar eenmalig BTW.

Wat zit er bij levering

Hoe vraag ik de Nederlandse BTW terug?

Wanneer je bij de douane in België voldaan hebt aan de betaling van de Belgische BTW, kan je bij La Souris de eerder betaalde Nederlandse BTW terugvorderen. Van de douane ontvang je een rapport, waarmee je bij ons kan aantonen dat je in België de BTW hebt betaald.

Om de BTW terug te vragen stuur je een e-mail naar administratie@lasourisscooters.nl met de volgende gegevens:

Je aanvraag wordt in de meeste gevallen binnen 14 dagen verwerkt.

Het regelen van een Belgisch nummerplaat en kentekenbewijs voor je scooter

Je scooter zal dus zonder nummerplaat en kentekenbewijs geleverd worden. Je zal zelf een nummerplaat moeten aanvragen in België. Bij levering van je scooter zullen we een aanvraagformulier meeleveren. Dit formulier kan je gebruiken om via je verzekeraar een nummerplaat en kentekenbewijs voor je scooter aan te vragen. 

Voor meer informatie betreffende het aanvragen van een Belgisch nummerplaat en kentekenbewijs verwijzen we je graag door naar Vlaanderen.be/nummerplaat

Meer informatie over het importeren van een scooter naar België?
Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website Vlaanderen.be

Mocht je alsnog vragen hebben over het bestellen van een scooter vanuit België. Neem dan even contact op met onze klantenservice via 085 - 303 33 45

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,1 van 5 - 3.342 beoordelingen