Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 20 winkels

Hoe werkt een scooter lease?

Nog niet genoeg geld voor een nieuwe scooter, maar wel zin om te touren? Door een scooter te leasen kun je al een scooter rijden voordat de scooter afbetaald is. Ideaal als het buiten mooi weer is en je niet langer kan wachten om te gaan rijden.

Wat betekent een scooter lease?

Normaal kun je een voertuig leasen op twee manieren. Deze manieren zijn financial lease of operational lease. Bij scooter lease kun je alleen gebruik maken van financial lease. Dit betekent dat wanneer je de een scooter in bezit hebt, je meteen eigenaar bent van de scooter. Wanneer je een scooter least, koop je een scooter op afbetaling. Bij het leasen van een scooter los je het volledige bedrag maandelijks af in kleinere bedragen aan de leasemaatschappij. Bij La Souris is het mogelijk om kosteloos extra af te lossen wanneer je hier belangstelling bij hebt.

Wat kost een scooter lease?

Hoeveel een scooter lease gaat kosten, verschilt per type scootermodel. Wil je een duurder model? Dan zul je dus ook een hoger bedrag af moeten betalen. Het maandelijkse bedrag kan ook verschillen per leaseperiode. Stel je neemt een leasecontract van een jaar. Dan ben je maandelijks meer geld kwijt dan met een leasecontract van drie jaar. Het gehele bedrag is namelijk verspreid over een kortere periode. Daarnaast betaal je ook rente over de periode van het leasecontract. Dit is meestal een percentage van het bedrag dat je gaat aflossen. Bij La Souris is het ook mogelijk om onderhoudsbeurten, accessoires en een opvoerset in het leasecontract op te nemen. Zo kun je met een volledig uitgeruste scooter de weg op, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de scooter. 

Hoe vraag ik een scooter lease aan?

Vul tijdens het bestellen van je nieuwe scooter het lease-aanvraagformulier in. Nadat wij contact hebben opgenomen met een derde partij over de aanvraag, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op om de aanvraag samen door te nemen. Hierna sturen we je een contract op per mail. Stuur het contract, samen met een kopie van je legitimatie, bankpas en eventuele aanvullende documenten, ondertekend retour naar ons. Nadat we de documenten hebben gecontroleerd, wordt de nieuwe scooter rijklaar gemaakt en op afspraak geleverd.

Zijn er voorwaarden om een scooter te leasen?

Bij La Souris zijn er een aantal eisen om in aanmerking te komen voor het leasen van een nieuwe scooter. Je bent minimaal 18 jaar oud en je hebt de leeftijd van drieënzeventig jaar nog niet bereikt. Je beschikt over een Nederlandse, particuliere (post)bankrekening en kunt een Nederlandse bank- of giropas overleggen. Je hebt een woonadres in Nederland en jij en/of je partner beschikt over een maandelijks vast inkomen. Indien je student bent, dien je een vaste bijbaan met arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te hebben. Er wordt geen financiering verstrekt aan aanvragers die verwikkeld zijn in een lopende echtscheiding, in de proeftijd van hun nieuwe baan zijn, een freelance contract hebben of een verblijfsvergunning hebben van het type III of IV. Het leasen van een tweedehandse scooter is niet mogelijk.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,1 van 5 - 3.342 beoordelingen