Dat waren veel verzoeken!
Je hebt ons te vaak achter elkaar benaderd. Probeer het over een paar seconden nog eens.
Doorgaan

Fietsplan; (elektrische) fiets of scooter

Is een fietsplan voor een (elektrische) fiets of scooter de ideale oplossing voor het woon-werkverkeer? Woon je dicht bij je werkomgeving en weet je niet of je de (elektrische) fiets, scooter of auto moet gebruiken? Een fietsplan kan dé ideale oplossing zijn als je vaker met de fiets, e-bike of (e-)scooter naar het werk wil gaan. Zo stimuleren werkgevers dat je een (elektrische) fiets of scooter vaker gebruikt. Je werkgever moet dan wel een fietsplan hebben voor een (elektrische) fiets of scooter. 

Wat is een fietsplan?

Een fietsplan is een regeling om medewerkers te stimuleren de (elektrische) fiets of scooter te pakken in plaats van de auto om naar het werk te komen. Een fietsplan biedt vaak belastingvoordelen voor het bedrijf en de werknemer bij de aanschaf van een nieuwe e-bike of e-scooter. Samen met je werkgever stem je de voorwaarden van het fietsplan af.

Voordeel van een fietsplan

Met een fietsplan zorgt de werkgever voor meer beweging of een beter klimaat. Vooral tijdens de Corona-pandemie is extra beweging op een fiets belangrijk. Zo werk je met een fiets aan je gezondheid. Daarnaast heb je minder files én minder brandstofkosten. Een elektrische fiets, fatbike of scooter is tevens vele malen beter voor het klimaat. Ten slotte profiteer je mogelijk ook van belastingvoordelen! 

Belastingvoordeel werknemer fietsplan*

Wanneer je voor een fietsplan kiest, is de aanschaf van een elektrische fiets of scooter te verrekenen met je brutoloon of vakantiedagen. Hierdoor ontvang je als werknemer belastingvoordeel bij de aanschaf van een elektrische fiets of scooter!

Belastingvoordeel werkgever elektrische fiets- of scooterplan*

Voor de werkgever is een fietsplan voor een e-bike of elektrische scooter vaak fiscaal aantrekkelijk. De Belastingdienst stimuleert namelijk investeringen in groen en mobiel vervoer; zoals het gebruik van een elektrische fiets of scooter. De fiscale regeling staat ook wel bekend als de MIA en VALIM. Meer informatie is o.a. te vinden op de website van RVO. Raadpleeg ook de Milieulijst om te kijken of naast een elektrische fiets of scooter meer groene investeringen fiscaal aantrekkelijk zijn. In deze afbeelding vat de RVO de fiscale voordelen voor een groene investering in een fietsplan voor een elektrische scooter of fiets mooi samen.

Hoe werkt een (elektrische) fietsplan bij La Souris?

Stap 1: Overleg over fietsplan

Overleg met je werkgever de aankoopwaarde van de (elektrische) fiets of scooter. Kijk of dit binnen de werkkostenregeling voor het fietsplan valt. Na de aankoop voert je werkgever de administratie voor het fietsplan uit.

Stap 2: Zoek je (elektrische) fiets of scooter zorgvuldig uit

Bekijk je nieuwe elektrische fiets, e-fatbike of (elektrische) scooter op de website of kom langs in één van onze winkels. Een (elektrische) fiets of scooter gevonden met een hogere aankoopwaarde dan de werkkostenregeling? Bij aankoop dien je het hogere bedrag voor de (elektrische) fiets of scooter zelf te bekostigen.

Stap 3: Afrekening elektrische fiets of scooter van het fietsplan

Controleer vervolgens of de werkgever de kosten voor (elektrische) scooter of fiets van het fietsplan zelf betaalt. Het kan zijn dat je de kosten voor de e-bike of elektrische scooter uit het fietsplan zelf moet voorschieten.

Stap 4: Geniet van je elektrische fiets of scooter!

Je voorbereidingen voor het fietsplan zijn compleet. Na de bestelling stemt La Souris de levering van de (elektrische) fiets of scooter met je af. Vervolgens kan je het fietsplan uitvoeren door puur te genieten. Minder files, minder brandstofkosten en de heerlijke buitenlucht tijdens je rit op je (elektrische) fiets of scooter naar het werk!

Van plan om binnenkort gebruik te maken van een fietsplan voor een (elektrische) fiets of scooter? Kom langs bij één van onze winkels in de buurt of neem contact op met ons hoofdkantoor om het maximale uit de (elektrische) fiets of scooter uit je fietsplan te halen!

 

* De fiscale aspecten van een fietsplan hebben we gebaseerd op veel voorkomende aanschaffen van een (elektrische) fiets of scooter van een fietsplan en betreffen voorbeelden. Iedere fiscale situatie vergt echter een afzonderlijke beoordeling en kan leiden tot een andere uitkomst. Laat je fiscale positie voor je fietsplan, aanschaf van een zakelijke elektrische fiets of scooter, nog afzonderlijk beoordelen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Hulp nodig bij het kiezen?

Wij helpen je graag verder

Bereikbaar van 09:30 tot 16:30

Binnen 24 uur reactie

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Maestro
© 2008 - 2024 - La Souris B.V.
Beoordeling door klanten:
Trustpilot: 3.8 / 5 - 3969 beoordelingen